Actueel

Nieuwsberichten van en over onze welzijnsvereniging.

Kandidaten gezocht voor ledenraad

24/5/2023

DENK MEE, DOE MEE, BESLIS MEE

Zorgen dat de leden van Villandry écht meedenken over belangrijke onderwerpen van onze vereniging. En dat de koers van de vereniging aansluit bij de wensen van de huidige en potentiële leden. Kortom, er samen voor zorgen dat Villandry meegaat met de tijd en dat de leden sámen met het bestuur de vereniging toekomstbestendig maken. Ben jij die energieke netwerker die actief aan de slag wil voor Villandry? Meld je dan nu aan voor de ledenraad.

DAAROM EEN LEDENRAAD

De reden dat er een ledenraad komt, is omdat maar een heel klein deel - ongeveer 60 van de ongeveer 14.000 leden - één keer per jaar tijdens de Algemene Ledenvergaderingen (ALV) meepraat over het beleid van de vereniging. Met een ledenraad ontstaat er een intensievere betrokkenheid van de leden en kan het beleid van het bestuur ook beter door de leden gecontroleerd worden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 13 juni 2018 is er een tijdelijke ledenraad geïnstalleerd. Deze tijdelijke ledenraad heeft tot doel om dit najaar de verkiezingen voor de ledenraad te organiseren. En dat moment is dus nu.

DIT DOET DE LEDENRAAD

De ledenraad komt twee tot vier keer per jaar bij elkaar. Het voorstel is om de ledenraad te laten bestaan uit minimaal negen leden, gekozen door de leden. Ieder lid mag een stem uitbrengen en het is de bedoeling om deze verkiezingen elke drie jaar te laten plaatsvinden. Om alle leden goed te vertegenwoordigen, zijn er drie leeftijdscategorieën benoemd. Hiermee zijn alle verschillende levensfases en leeftijdsfases in de ledenraad vertegenwoordigd. Met per categorie minimaal drie leden. De categorieën zijn als volgt ingedeeld:

ZO STEL JIJ JE KANDIDAAT

Villandry is al meer dan honderd jaar dé welzijnsvereniging van, voor en door medewerkers in het Openbaar Vervoer. Voor Villandry ligt er een mooie toekomst in het verschiet. Actieve leden met een groot netwerk zijn hierbij hard nodig. Immers, we zijn er met elkaar, voor elkaar.

WIL JIJ GRAAG EEN ACTIEVE BIJDRAGE LEVEREN?

Stel je dan verkiesbaar voor de Villandry Ledenraad. Stuur je contactgegevens, een korte motivatie (max. 100 woorden) en een leuke foto naar: bestuur@villandry.nl. Gebruik als onderwerp: “aanmelding verkiezingen ledenraad.” Jouw gegevens worden vervolgens op de verkiezingssite van Villandry geplaatst. Medio december, na de verkiezingen, wordt duidelijk wie er zitting zullen nemen in de ledenraad.