Voor werknemers

We zijn er speciaal voor medewerkers in het OV.

Vergoedingen

Villandry vergoedt zorgkosten volgens het overzicht vergoedingen. Het gaat hierbij om de vergoeding van kosten die niet onder de dekking van uw 'normale' ziektekosten verzekering vallen.

Uitsluitend op medische indicatie

Villandry vergoedt zorg als u een indicatie (recept) hebt van een ‘indicatiesteller’ zoals een zorgaanbieder.

Eigen rekening

Villandry vergoedt zorgkosten die voor eigen rekening zijn gebleven, zoals die van een zorgverzekeraar of gemeente. Uitzonderingen leest u hieronder.

Eigen risico

Het eigen risico van uw zorgverzekering en/of de kosten die hiermee verrekend worden, komen in aanmerking voor vergoeding door Villandry.

Maximale vergoeding

Er geldt in 2024 een maximale vergoeding per lid, per kalenderjaar, van € 600,-. U krijgt bericht zodra u het maximum heeft bereikt.

Maximale vergoeding

Het indienen van declaraties kan alleen als u lid bent en online via het Mijn Villandry gedeelte op de website. Let op het toevoegen
van de volgende documenten:

  • Medische indicatie;
  • Uw rekeningen voor de declaratie;
  • De originele nota’s op naam. Als een gedeelte van de nota door een andere instantie wordt vergoed, stuur dan het bericht van die instantie mee;
  • De verwerking van uw declaratie duurt circa vier weken. U ontvangt geen tussentijds bericht indien uw declaratie in orde is. Binnen vier weken maken wij de vergoeding aan u over;
  • Vergoedingen gelden per huishouden, inclusief inwonende kinderen tot 18 jaar;
  • Kosten die in het buitenland zijn gemaakt, worden volgens Nederlandse richtlijnen behandeld.
"Ik ben lid geworden van Villandry om iets te kunnen betekenen voor een collega die het even moeilijk had. Collegialiteit leeft binnen het OV meer dan elders."
Djarno Saristo (31). Monteur, Zwolle.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik het vergoedingenoverzicht?

U vindt het vergoedingenoverzicht hier.

Hoe snel wordt er uitbetaald?

De verwerking van uw declaratie duurt ongeveer vier weken. Als uw declaratie in orde is, ontvangt u van ons geen tussentijds bericht. Binnen vier weken maken wij de vergoeding aan u over.

Wat is de maximale vergoeding?

Er geldt in 2023 een maximum vergoeding van € 600,- per gezin per jaar. Als u de maximum vergoeding heeft bereikt, krijgt u daarover bericht van Villandry.

Per categorie vergoeding geldt in sommige gevallen ook een maximum bedrag per jaar. Dit kunt u terugvinden op het vergoedingenoverzicht.

Heb je een vraag?

Bekijk dan eerst de lijst met onze veelgestelde vragen. Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen die klanten zoals jij hebben gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Zoek dan eens binnen onze kennisbank.